NOS NieuwsAangepast

Witwasonderzoek naar duo met 1 miljoen euro 'onverklaarbaar vermogen'

In een witwasonderzoek zijn huiszoekingen gedaan in Nederland, Spanje en Cyprus. De politie viel woningen, bedrijfspanden en vakantiewoningen binnen van drie Nederlandse verdachten.

De FIOD verdenkt een 69-jarige man uit Bussum en een 63-jarige man uit Hilversum van witwassen en belastingfraude. Ze hebben ieder meer dan 1 miljoen euro aan "onverklaarbaar vermogen".

Grote aankopen

De opsporingsdienst kwam de twee op het spoor doordat ze de afgelopen jaren grote sommen geld opgenomen hebben met creditcards die gekoppeld zijn aan buitenlandse rekeningen. Ook deden ze grote aankopen of overboekingen vanaf deze rekeningen.

De reguliere inkomsten van het tweetal zijn volgens de FIOD te laag om de grote bedragen te verklaren. De dienst onderzoekt nu waar het geld vandaan komt.

Een Mercedes

De derde verdachte is een 36-jarige Nederlander die staat ingeschreven in Panama, maar op Cyprus woont. Hij zou hebben geholpen bij het witwassen door de buitenlandse bankrekeningen op te zetten.

Bij de invallen zijn documenten, horloges, een Mercedes en tienduizenden euro's aan contant geld in beslag genomen. Ook heeft de FIOD beslag laten leggen op bankrekeningen en panden. De verdachten zijn niet opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl