NOS WielrennenAangepast

Froome: ik was nu liever bij mijn gezin

Froome: ik was nu liever bij mijn gezin geweest

Chris Froome is vandaag een van de grote concurrenten van Tom Dumoulin op de tijdrit bij de WK wielrennen. De Brit voelt zich na zijn eindzeges in de Tour en de Vuelta fysiek nog goed, maar mentaal is het een ander verhaal. "Ik zou nu liever bij mijn gezin zijn."

De Brit schreef tien dagen geleden geschiedenis door in hetzelfde jaar eerst de Tour de France en daarna de Vuelta a España op zijn naam te schrijven. "Ik ben al drie maanden niet thuis geweest. Het is een lange ruk geweest en daarom is het mentaal erg zwaar."

Met de zege in de Vuelta ging een grote wens van Froome in vervulling. Tijd om ervan te genieten heeft hij echter amper gehad. "Ik was er zo op gebrand om Madrid binnen te rijden in de rode trui. Je hebt je doel bereikt en denkt je te kunnen ontspannen. Maar dat kon niet, want ik moest alweer naar Noorwegen voor de WK."

Chris Froome voltooit de dubbel: na de Tour ook de Vuelta

Afgelopen zondag veroverde Froome met Team Sky brons in de ploegentijdrit. Vandaag gaat hij proberen daar nog een gouden medaille aan toe te voegen.

"Ik ben goed hersteld van de Vuelta en voel me prima, maar ik heb niet specifiek voor deze tijdrit getraind en ik neem het op tegen goede tijdrijders. Ik ga gewoon alles geven en als ik win, is dat een geweldig einde van een superseizoen."

Fietswissel of niet?

De grote vraag voor alle renners is hoe de beklimming van de berg Fløyen aan het einde van de tijdrit het beste gedaan kan worden: op een zware tijdritfiets of op een veel lichtere wegfiets.

Ook Froome staat voor de keuze om van fiets te wisselen. "Het is loodzwaar", beaamde de Brit na zijn verkenning van de ruim drie kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1. "Ik heb nog nooit zoiets gezien bij een tijdrit. De materiaalkeuze zal een grote rol spelen."

Of dat betekent dat hij van fiets gaat wisselen, wilde hij dinsdag nog niet zeggen. "Ik zag het parcours net voor het eerst dus dat moet ik de komende 24 uur beslissen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl