De KNVB-beker
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

De Nederlandse delegatie bij de WK wielrennen laat zich tot nu toe niet onbetuigd en ook vandaag lonkt er weer Oranje-succes in het Noorse Bergen. De individuele tijdrit voor de mannen vormt immers een van de speerpunten in het seizoen van specialist Tom Dumoulin, die vanmiddag als een van de favorieten van start gaat.

De Limburger begint om 17.02 uur als voorlaatste renner aan zijn race over 31 kilometer, anderhalve minuut na de Brit Chris Froome en anderhalve minuut vóór titelverdediger Tony Martin uit Duitsland. Wilco Kelderman, de tweede Nederlandse troef, rijdt kort na half vier het startpodium af.

Rechtstreekse beelden van de tijdrit zijn vanaf 15.30 uur te zien op NOS.nl en vanaf 16.05 uur ook op NPO 2. De samenvatting volgt vanzelfsprekend in het Sportjournaal van 18.45 uur en in Nieuwsuur vanaf 22.40 uur.

KNVB-beker

In de avonduren eist de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker alle aandacht op. Gisteren waren er al veertien wedstrijden en vandaag staan opnieuw veertien duels op het menu.

Een paar duels springen er op voorhand uit. Bekerhouder Vitesse gaat op bezoek bij de amateurs van AVV Swift, Scheveningen ontvangt Ajax in het stadion van ADO Den Haag, terwijl de Haagse profs zelf te gast zijn bij Feyenoord. Opvallend ook: net als afgelopen competitieweekeinde staat Excelsior-sc Heerenveen op het programma. Zaterdag wonnen de Friezen met 2-1.

Programma eerste ronde KNVB-beker 20 september

17.00 uur Capelle Roda JC
AVV Swift Vitesse
18.30 uur Scheveningen Ajax
19.45 uur asv De Dijk HHC Hardenberg
VV Katwijk Ter Leede
Achilles '29 NAC Breda
VVSBTelstar
Excelsior sc Heerenveen
Staphorst Koninklijke HFC
ONS Sneek FC Twente
Ajax (amateurs) FC Utrecht
CSV ApeldoornWillem II
FC Lisse HSV Hoek
20.45 uur Feyenoord ADO Den Haag

De verwikkelingen op de diverse velden zijn live te volgen via het blog op NOS.nl. Op NPO Radio 1 zijn flitsen te horen van Excelsior-Heerenveen (aftrap 19.45 uur) en Feyenoord-ADO (20.45).

Langs de Lijn En Omstreken besteedt aandacht aan de jeugdopleiding van AZ, die in 2015 en 2016 werd uitgeroepen tot de beste van Nederland en inmiddels ook enkele spelers voor het eerste elftal heeft afgeleverd. Paul Brandenburg, hoofd opleidingen bij de Alkmaarse club, is te gast in de studio.

Uitzendingen 20 september

15.30 uur WK wielrennen: tijdrit mannen NOS.nl
16.05 uur WK wielrennen: tijdrit mannen NPO 2 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl