Babylijkje gevonden in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Zestig tips en nieuwe informatie over babylijkje Rotterdam

De politie heeft zestig tips binnengekregen over het dode baby'tje dat op 3 augustus werd gevonden in een plantenbak in Rotterdam-Zuid. De moeder van het jongetje is nog steeds spoorloos. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat het kindje voldragen was en dat zijn onbekende moeder uit Zuidoost-Azië komt.

Dat sluit volgens de politie niet uit dat de vrouw in Nederland woont of bijvoorbeeld op een cruiseschip werkt. Vanavond werd in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de zaak besteed.

Afscheid in kleine kring

Bekend is dat het kindje op 24 juli niet meer leefde, dat het lichaampje op 29 juli in een plastic zak in het plantsoen lag en op 3 augustus is gevonden door een vrouw die haar hond uitliet.

De politie laat weten dat er binnenkort een respectvolle uitvaart zal komen voor het baby'tje. Volgens RTV Rijnmond komt er een besloten bijeenkomst waarbij in kleine kring afscheid genomen kan worden van het jongetje. Een deel van de spullen die als zijn achtergelaten bij de vindplaats, wordt meegenomen en bij het graf geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl