Wout Weghorst scoort twee keer in de bekerwedstrijd tegen MVV

AZ bekert verder, RKC schakelt Sparta uit

AZ heeft de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. De verliezend finalist van vorig seizoen had zijn handen vol aan MVV, maar won in Maastricht met 3-2.

In het duel tussen de nummers twee van de eredivisie en de Jupiler League kwam AZ snel op voorsprong door Pantelis Hatzidiakos, die scoorde met een schot uit de draai. Samy Mmaee zorgde met een onorthodoxe kopbal (hij raakte de bal met z'n achterhoofd) voor de 1-1 ruststand.

Wout Weghorst tikte na rust namens AZ de 2-1 binnen op aangeven van Alireza Jahanbakhsh, maar weer kwam MVV op gelijke hoogte en opnieuw door Mmaee. De Belg werkte de bal met een soort karatetrap in het doel. AZ had echter het laatste woord. Weghorst kopte raak en wederom gaf Jahanbakhsh de assist.

Spartaan Ragnar Ache vecht een kopduel uit met Jan Lammers van RKC

RKC verrast Sparta

RKC Waalwijk zorgde voor de eerste verrassing in het bekertoernooi. De nummer 19 uit de Jupiler League schakelde eredivisionist Sparta uit. De Rotterdammers haalden vorig seizoen nog de halve finales van de KNVB-beker, waarin Vitesse te sterk bleek.

Sparta creëerde voldoende kansen in Waalwijk, maar vergat de trekker over te halen. RKC profiteerde daar in de tweede helft optimaal van. Invaller Dylan Seys zorgde met zijn eerste balcontact voor de enige treffer. Hij haalde met links uit en klopte Sparta-doelman Roy Kortsmit via de binnenkant van de paal.

In de competitie wist RKC dit seizoen niet één van de eerste vijf wedstrijden te winnen.

Heracles Almelo plaatste zich, zij het met enige moeite, ook voor de tweede ronde. Rijnsburgse Boys hield lang stand, maar in het laatste kwartier wist Heracles via Joey Pelupessy en Vincent Vermeij het verschil te maken: 0-2.

Feest bij de amateurs van Kozakken Boys, die de profs van De Graafschap uitschakelen

Amateurs GVVV en Kozakken Boys stunten

De amateurs van GVVV en Kozakken Boys (beiden tweede divisie) zorgden voor een surprise. GVVV won met 1-0 van FC Dordrecht, Kozakken Boys schakelde De Graafschap uit na strafschoppen.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 in Werkendam, waarna er in de verlenging niet meer werd gescoord. De Graafschap zag in de penaltyserie twee spelers missen. Kozakken Boys miste ook een strafschop, maar de vijfde en beslissende ging er wel in: 4-3.

Bij GVVV-Dordrecht verslikte Dordrecht-doelman Nick Wolters zich halverwege de tweede helft in een terugspeelbal, waarna Soufiane Laghmouchi met een volley het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. GVVV haalde in het seizoen 2010-2011 de kwartfinales van de KNVB-beker.