NOS NieuwsAangepast

Russische helikopter schiet per ongeluk op mensen tijdens oefening

Helikopter vuurt op toeschouwers

Een Russische helikopter heeft tijdens de gezamenlijke militaire oefening met Wit-Rusland per ongeluk raketten afgevuurd op een groepje waarnemers. Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Vermoedelijk zijn zeker twee van hen journalisten.

Volgens het Russische persbureau RBC vond het incident al een paar dagen geleden plaats. Het Russische ministerie van Defensie ontkende in eerste instantie dat de Ka-52, een soort Apache-helikopter, de raketten had afgevuurd. Later kwam een woordvoerder daarop terug en zei dat de raketten door een technische storing werden gelanceerd. Het ministerie beweert dat er alleen materiële schade is en vindt berichten over zwaargewonden in de Russische media bewijzen van "provocaties of iemands onnozelheid."

De legers van Rusland en Wit-Rusland begonnen vorige week donderdag met hun militaire oefening Zapad 2017. Bijna 13.000 militairen doen mee. De NAVO en Oost-Europa kijken met zorg naar de oefening. Alleen al de gedachte aan Russische troepen zo dicht bij de Europese grens leidt tot verhoogde spanning.

In Wit-Rusland wordt gevreesd dat de Russen niet willen vertrekken. De Russische onderminister van Defensie heeft gezegd dat die zorgen sterk overdreven zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl