Werkstraffen voor jeugdgroep uit Veenendaal na zware mishandeling

Zeven mannen uit Veenendaal hebben werkstraffen van 40 tot 180 uur gekregen voor een mishandeling op Koningsdag vorig jaar. Ook kregen enkelen van hen een voorwaardelijke celstraf.

De groep sloeg in Arnhem twee broers uit Lunteren in elkaar. De broers van 14 en 18 jaar werden belaagd door de groep nadat de oudste per ongeluk tegen een van de jongens uit Veenendaal was aangelopen. Wat volgde was volgens de rechtbank "een explosie van geweld".

Beide broers werden geschopt en geslagen. Ze liepen daardoor blijvend letsel en psychische schade op. De jongste zou meer dan 25 keer tegen het hoofd geschopt zijn.

Werkstraffen

Volgens de rechter zouden celstraffen op zijn plaats zijn in een zaak als deze. Dat het bij werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen blijft, komt volgens de rechtbank doordat het lang duurde voordat het onderzoek is gestart. Daarnaast is gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van de verdachten, meldt Omroep Gelderland.

De zeven veroordeelden zijn tussen de 16 tot en 24 jaar oud. Een achtste verdachte werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De zaak tegen een negende verdachte is uitgesteld omdat er nog meer onderzoek gedaan moet worden.

Dit is een artikel van

STER Reclame