Mist op Schiphol (archieffoto)
NOS NieuwsAangepast

Problemen op Schiphol door mist nog niet voorbij

Schiphol heeft al de hele dag problemen door de dichte mist in de ochtend. De luchthaven kampt met een "verstoorde operatie", waardoor veel vluchten vertraagd zijn geweest. Zo'n 150 mensen moeten vannacht noodgedwongen op de luchthaven overnachten, omdat bijvoorbeeld hun vlucht niet meer kan vertrekken of omdat ze hun overstap niet hebben gehaald.

Volgens KLM zijn al veel mensen ondergebracht in hotels. "Maar voor de mensen voor wie dat niet is gelukt, zijn deze bedden geplaatst", zegt een woordvoerder.

Schiphol kan geen aantallen noemen, maar bevestigt dat het merendeel van de vluchten vandaag getroffen is geweest door de problemen. Enkele vluchten werden geannuleerd en zo'n tien vliegtuigen zijn uitgeweken naar andere luchthavens.

Beperkt zicht

Het weerstation van het KNMI in De Bilt meldde de hele nacht zeer beperkt zicht door de mist, die vanaf 8.00 uur langzaam wegtrok.

Maar door een kettingreactie is nu nog steeds een groot aantal vluchten vertraagd. Als er eenmaal vertraging is, loop je dat niet binnen een paar uurtjes weer in, verklaart een woordvoerder. "Vliegtuigen kunnen niet ineens sneller gaan vliegen."

Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of de website van Schiphol te raadplegen voor een update.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl