NOS SportAangepast

Van Rijsselberghe niet top op WK, maar 'gevoel zit goed'

Dorian van Rijsselberghe speelt bij de WK in Japan nog geen rol van betekenis in de RS:X-klasse. De Texelaar staat na twee wedstrijddagen op de zeventiende plaats, maar wanhoopt niet. Integendeel.

Dorian van Rijsselberghe

"Het gevoel zit goed. Het is een mooi stukje water hier. We hebben wel wat lastige wind gehad, maar de trainingsperiodes die we hier hebben gehad waren geweldig, met lekker veel zon. Dan ben ik al gauw tevreden", zei Van Rijsselberghe na zijn veertiende en achtste plaats in respectievelijk de derde en vierde race.

De regerend olympisch kampioen streeft naar eigen zeggen geen wereldtitel na, maar wil zich in de resterende races wel verbeteren. "Met een plek in de toptien ben ik al blij. Maar we gaan natuurlijk wel zwaar ons best doen en hopelijk komen we dan voorin terecht."

Kiran Badloe klom naar de negende plaats in het klassement, nadat hij als zesde en vijfde was geëindigd. "Het ging prima. Ik moet gewoon lekker doorgaan zo en zo min mogelijk foutjes maken. Dan komt dat resultaat vanzelf en hopelijk is dat ergens vooraan", klonk hij redelijk tevreden.

Goede prestatie De Geus

Lilian de Geus steeg naar de zesde plaats dankzij een vierde plaats, gevolgd door twee tweede plaatsen. "We hopen hier gewoon een topdrie te varen en gaan zeker kijken of er meer in zit", reageerde ze strijdvaardig.

De titelstrijd wordt op donderdag en vrijdag vervolgd. De toptien in het klassement vaart zaterdag nog een medalrace.

Kieran Badloe (met pet) zit zijn Noorse concurrent op de hielen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl