Hogenkamp klopt geëmotioneerde Bertens, knappe zege Rus

Richèl Hogenkamp heeft zich ten koste van Kiki Bertens geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Seoul. De Gelderse versloeg op het Zuid-Koreaanse hardcourttoernooi haar Fed Cup-ploeggenote met 5-7, 6-4, 6-3.

Qualifier Aranxta Rus boekte in de openingsronde een knappe zege op de Amerikaanse Christina McHale: 6-3, 6-4.

Richèl Hogenkamp

Bertens maakte een wisselvallige indruk in het zesde onderlinge duel met Hogenkamp (waarvan Bertens er drie won) en dat dreef de Wateringse tot wanhoop.

Tranen

Balend van haar tegenvallende spel barstte Bertens in het begin van de derde set in tranen uit toen coach Raemon Sluiter haar van een peptalk voorzag.

Hogenkamp leunde op haar degelijke spel en wachtte geduldig op een fout van Bertens. Die tactiek bleek de juiste voor de Nederlandse nummer twee. Bertens kwam in de derde set nog terug van 1-5 tot 3-5 en kreeg nog vijf breekkansen voor 4-5, maar Hogenkamp hield stand.

Hogenkamp, de nummer 119 van de wereld, speelt in de tweede ronde tegen de Tsjechische Denisa Allertova (WTA-95).

Arantxa Rus

De partij tussen Rus en McHale (WTA-81) golfde op en neer. De Nederlandse gaf in de eerste set nog een 3-0 voorsprong uit handen, maar haalde met agressief spel alsnog de set binnen.

De solide Rus (WTA-143) verloor in de tweede set haar service op 3-3, maar herpakte zich en won drie games op rij. De 26-jarige Zuid-Hollandse verspeelde op 5-4 nog drie matchpoints op 0-40, maar op het vierde wedstrijdpunt greep ze wel de winst.

Rus ontmoet in de tweede ronde de Australische Priscilla Hon, die zich net als Rus via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi heeft geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl