NOS WielrennenAangepast

Nederlandse tijdrijdsters wijzen elkaar aan als favoriete

Nederlandse tijdrijdsters wijzen elkaar aan als favoriete

Ellen van Dijk stapte maandagochtend met een grote grijns op de fiets voor een trainingsrondje. De verklaring daarvoor was simpel: zondag veroverde ze met haar Team Sunweb de wereldtitel ploegentijdrit.

Lang kon de 30-jarige renster niet genieten van haar triomf, want dinsdag staat alweer de individuele tijdrit op het programma. En dus moest er getraind worden, aangezien Van Dijk een van de favorieten is op de individuele tijdrit, het onderdeel waarop ze in 2013 wereldkampioene werd.

De kans dat een Nederlandse vrouw met de wereldtitel aan de haal gaat, is groot. Regerend Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, Nederlands kampioen tijdrijden in 2015, worden door wielerkenners in een adem genoemd met Van Dijk.

Wie van de drie?

Een rondje langs de drie Nederlandse favorietes leverde een verrassende voorspelling op. Wie wordt wereldkampioene op het 21,1 kilometer lange parcours in Bergen?

"Annemiek van Vleuten", zegt Van Dijk stellig. "Ik denk toch wel Ellen van Dijk", gokt Van der Breggen. Waarna Annemiek van Vleuten besluit met: "We moeten zeker niet Anna van der Breggen vergeten, want het is echt een parcours voor Anna."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl