Hoofdverdachte Tubbergse slavenzaak op vrije voeten

Rechtbank Almelo RTV Oost | Rob Vorkink

De 59-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij een zwakbegaafde man jarenlang als slaaf uitbuitte, mag zijn rechtszaak thuis afwachten. Hij is onder voorwaarden in voorlopige vrijheid gesteld, zegt een woordvoerder van de rechtbank in Almelo.

De man uit Tubbergen blijft wel verdacht van uitbuiting en mensenhandel. Hij zat 434 dagen in voorarrest, meldt RTV Oost. De rechtszitting staat in januari gepland.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man samen met zijn 46-jarige partner jarenlang een zwakbegaafde man uitgebuit. Het stel werd vorig jaar juli opgepakt. De vrouw werd in april voorlopig vrijgelaten.

Ze zouden hem van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zonder vergoeding hebben laten werken in hun kringloopwinkel. Het slachtoffer, dat inmiddels 31 is, verklaarde dat hij 's nachts werd opgesloten in een hok in Tubbergen.

Nieuwe verdachte

Vorige week maakte het OM bekend een derde verdachte in de zaak te gaan vervolgen. Het gaat om een 59-jarige oud-inwoner van Enschede die de zwakbegaafde man gebruikt zou hebben als katvanger in een grote btw-fraudezaak.

Dit is een artikel van

STER Reclame