NOS SportAangepast

Weersomstandigheden spelen windsurfers parten op WK

De eerste dag van de WK zeilen in Enoshima is door de zeer grillige weersomstandigheden wisselend verlopen voor de Nederlanders die uitkomen in de RS:X-klasse. Het deelnemersveld kreeg met sterke draaiingen van de wind te maken.

Weersomstandigheden spelen windsurfers parten op WK

Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe finishte de eerste en tweede race respectievelijk als 2de en 22ste. Kiran Badloe begon met een 5de en 18de plaats. Bij de vrouwen beleefde Lilian de Geus een vergelijkbare start met de 20ste en 5de positie.

Buitenspelen

"Het racecomité maakte het lastig voor iedereen door de races door te laten gaan terwijl er enorme wind-shifts waren. Dat was jammer", vertelde Van Rijsselberghe. "Afgezien van de lastige situatie met het racecomité hadden we een leuke dag. We mochten heerlijk buitenspelen in de hoge golven."

De Geus was minder te spreken over de openingsdag. "Ik ben een beetje gefrustreerd door de keuzes van het racecomité. Er waren echt enorme shifts, maar de race ging gewoon door."

Tokio 2020

Coach Aaron McIntosh erkende dat de omstandigheden lastig waren, maar stelde tevens vast dat het bovenal een nuttige ervaring is op weg naar Tokio 2020. "Dit soort omstandigheden kunnen ook voorkomen tijden de Olympische Spelen van 2020. Daarom is het goed dat we deze situatie alvast hebben meegemaakt. Daar kunnen we alleen maar van leren."

De WK gaan dinsdag verder met de derde en vierde race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl