Thiemo de Bakker
NOS SportAangepast

'Wij zijn hechter dan andere Davis Cup-teams en dat is beloond'

In hun geboortestad Den Haag hebben Robin Haase en Thiemo de Bakker het Davis Cup-weekend van hun leven beleefd. De sporthal Zuiderpark barstte drie dagen lang haast uit zijn voegen en dat werd beloond met een sensationele 3-2 zege op Tsjechië en een terugkeer naar de wereldgroep.

En nu? Een feestje? "Nou, ik weet het niet", lacht een uitgeputte Haase. "Ik denk dat er ook heel veel blij mee zijn om rustig naar bed te gaan. Het was een héél zwaar weekend. Maar we zullen absoluut een drankje doen."

Teamgeest

De kopman van Oranje roemt de teamgeest. "Al jarenlang zijn wij veel hechter dan andere teams. Dat zien we gewoon als we om ons heen kijken. Wij strijden voor elkaar en het is fantastisch dat dat wordt beloond."

'Wij zijn hechter dan andere Davis Cup-teams en dat wordt beloond'

De Bakker haalde het winnende punt binnen, maar wilde niets weten van een heldenrol. "Ik heb de laatste wedstrijd gewonnen, maar deze man naast me heeft het pas echt fantastisch gedaan."

Haase speelde in totaal dertien sets in drie dagen en bracht twee punten over de streep. "Achteraf kan het niet mooier. Dit is voor iedereen ontzettend gaaf en dat geeft veel vertrouwen."

De Bakkers fysiek

De Bakker bleef fysiek overeind in zijn tweede zware wedstrijd in drie dagen. En dat in een jaar van wederom veel blessureleed. "Daar zal bij mij altijd wel aan getwijfeld worden. Af en toe heb ik het daar moeilijk mee, maar ik ben blij dat Robin won en mij deze kans nog heeft gegeven."

Haase was voor De Bakkers wedstrijd zenuwachtiger dan voor zijn eigen partij. "Je hoopt zó dat hij wint. Na anderhalve set zag ik het niet zo snel gebeuren, maar hij nam het over en is de terechte winnaar. Ontzettend knap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl