NOS NieuwsAangepast

Merkel houdt van spaghetti, egels en olifanten. En ze danst (een beetje)

'Doet u alleen boodschappen?'

Als Angela Merkel geen politicus was geworden, had ze graag astronaut willen zijn. "Dan had ik boven de aarde willen vliegen", antwoordde de Duitse bondskanselier op een van de vragen van kinderen op een speciale kinderpersconferentie.

Een week voor de parlementsverkiezingen mochten jonge kinderen voor één keer de partijleider van de CDU uithoren. Merkel luisterde geduldig naar de tientallen vragen en probeerde zo goed mogelijk antwoord te geven.

De kinderen wilden onder meer weten wat ze wil doen tegen klimaatverandering en wat haar favoriete dieren en maaltijden zijn. Merkel gaf toe dat ze van egels, olifanten en hazen houdt en graag een bord spaghetti eet.

De bondskanselier had duidelijk plezier in de vragensessie. Ze was soms streng, zoals toen ze de kinderen tot kalmte maande, en dan weer opvallend openhartig.

Op de vraag wat het mooiste moment in haar leven was, antwoordde ze na een kleine denkpauze: de eerste ontmoeting met mijn man. Na wat aandringen van de presentatrice voegde ze eraan toe dat ook de verkiezingsoverwinning van 12 jaar geleden erg goed voelde.

Merkel was zo op haar gemak, dat ze zich liet verleiden tot een klein dansje en aanbood om op de foto te gaan met enkele vragenstellers. Iets waar haar aanwezige medewerkers misschien wel het meest verbaasd over leken.

Merkelcollege: Wie is Merkel?
Merkelcollege: Is Merkel onverslaanbaar?
Merkelcollege: Wat zonder Merkel?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl