Ajax toont twee gezichten tegen ADO en speelt gelijk

Joël Veltman heeft Ajax op voorsprong gebracht
    ADO viert de gelijkmaker tegen Ajax

Ajax heeft na de eerdere nederlaag tegen Heracles Almelo opnieuw puntenverlies geleden in de eredivisie. Op bezoek bij ADO Den Haag kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Trainer Marcel Keizer verkoos Klaas-Jan Huntelaar boven Kasper Dolberg in de spits en liet ook Frenkie de Jong en Justin Kluivert starten.

De eerste serieuze kans van de Amsterdammers viel na dertien minuten te noteren. Huntelaar zette doelman Robert Zwinkels aan het werk, na een steekbal van Hakim Ziyech.

Dominant

Ajax domineerde in de eerste helft en kreeg kansen via Kluivert en Amin Younes. Zij misten, maar Joël Veltman niet. De aanvoerder kopte raak uit een vrije trap van Ziyech vanaf rechts.

Nadat de tot dan toe uitblinkende De Jong kort na rust de bal op de kruising had geschoten, kwam ADO met dank aan het slordig spelende Ajax wat meer in de wedstrijd. De ingevallen Erik Falkenburg had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn poging vanaf de rand van het strafschopgebied belandde op de onderkant van de lat.

Frenkie de Jong in duel met Danny Bakker
    Kasper Dolberg op de bank
    Marcel Keizer en assistent Hennie Spijkerman

De 1-1 kwam er alsnog. Sheraldo Becker hield een voorzet vanaf links net binnen en vond Bjørn Johnsen. De Noorse spits troefde vervolgens Nick Viergever en André Onana af.

De vreugde bij ADO kreeg even later een knauw toen voormalig Ajacied Ricardo Kishna per brancard van het veld werd gedragen met naar het zich laat aanzien opnieuw een ernstige blessure.

Ajax trof via Lasse Schöne nog de lat, Huntelaar stuitte op de excellerende Zwinkels en in blessuretijd zorgde een scrimmage voor paniek voor het doel van ADO. Maar Ajax had op basis van de tweede helft geen recht op meer.

Zo verloren de Amsterdammers voor de zevende keer op rij niet in Den Haag. Een statistiek die nauwelijks tot lachende gezichten zal hebben geleid.