Max Verstappen loopt weg na de crash in Singapore
NOS SportAangepast

Verstappen: het is mijn jaar niet

"Het is niet mijn jaar. Dat is hier wel weer gebleken." Op de plek waar het had moeten gebeuren, was de race voor Max Verstappen zondag nog voor de eerste bocht al voorbij.

De Grand Prix van Singapore was voor hem ten einde nadat zijn bolide in de tang was genomen door de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel.

Verstappen was goed weg, beter dan de van poleposition vertrokken Vettel. Ook Räikkönen kende een uitstekende start. Maar de Fin veroorzaakte nog voor de eerste bocht een enorme chaos. Verstappen belandde in de sandwich bij de twee Ferrari's.

"Wat kan je eraan doen? Vettel wil mij afsnijden, maar als je voor de wereldtitel gaat, moet je niet zo veel risico's nemen", analyseerde Verstappen het optreden van de Duitser voor de camera van Ziggo Sport.

"Ik kon niet weg", zei hij over de sandwich waarin hij belandde. "En vervolgens kwam er in de bocht één vol binnen. Dan is het over. Het was een goed weekeinde, alleen de race niet."

Ferrari ziet Verstappen als schuldige

Volgens Ferrari zou de Nederlander de veroorzaker van de crash zijn geweest. Verstappen kon weinig met die opmerking. "Ik denk dat het op beelden heel duidelijk was wat er gebeurde. Ik was sneller weg dan Vettel en ik denk dat hij Räikkönen niet heeft gezien. Het was niet heel slim van ze."

Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde het verwijt van Ferrari belachelijk. "Max is uitgevallen door een fout van iemand anders."

Verstappen, Vettel en Räikkönen moesten na de race bij de wedstrijdleiding tekst en uitleg geven over het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl