Jeffrey Herlings tijdens de race in Portugal EPA

Jeffrey Herlings heeft de laatste MXGP-wedstrijd van dit seizoen op zijn naam geschreven. In het Franse Pays de Montbéliard eindigde de Nederlander in punten gelijk met Tim Gajser. Omdat hij de tweede manche wist te winnen, gaat de overwinning naar hem.

In de eerste manche kwam Herlings pas laat op gang en eindigde hij als derde. Eerste werd de Sloveen Gajser en ook de Fransman Romain Febvre reed een betere race dan de Brabander. De andere Nederlander, Glenn Coldenhoff, ging wel goed van start maar zakte later terug en eindigde als negende.

Succesvolle tweede manche

Ook in de tweede manche moest Herlings in de achtervolging. De Brit Max Anstie pakte de koppositie en leek die ook niet meer uit handen te geven. Herlings was een paar keer dichtbij maar wist Anstie niet te passeren. Omdat Gajser inmiddels was opgeschoven naar de derde plek moest Herlings de eerste plek overnemen om alsnog te winnen. Even voor de finish wist Herlings Anstie nog te passeren en in het vervolg hield hij de voorsprong knap vast.

De kersverse wereldkampioen Antonio Cairoli deed het rustig aan, hij eindigde als vijftiende. Aan de eindstand van dit seizoen veranderde niet veel meer: Herlings blijft tweede en de Fransman Gautier Paulin eindigt op de derde plek.

STER reclame