De 25-jarige advocaat liep een snelle tijd van 2 uur en 44 minuten
NOS Nieuws

Australiër loopt nieuw marathonrecord, voor mannen in pak

In Sydney is een man in het Guinness Book of Records gekomen door een marathon te lopen, in een maatpak. De 25-jarige advocaat Matthew Whitaker, die wel sportschoenen droeg, kwam op het idee toen hij vorig jaar iemand een nieuw record zag vestigen verkleed als een nar.

Whitaker had zich goed voorbereid. Hij had een driedelig grijs pak van wol gekozen en dat voor de gelegenheid een maat te groot was, zodat de broek niet strak zou zitten. Voor het record was het verplicht om een stropdas te dragen en moest het bovenste knoopje van zijn overhemd dichtblijven.

Tijdens het hardlopen had hij vooral problemen met de verschillende laagjes. "Ik denk dat de drie lagen me het meeste problemen bezorgde. Ik had verwacht dat de broek vreselijk zou zitten, maar ik had op het einde het meest last van de bovenste helft."

Doordrenkt met zweet

Zijn kostuum gaat nu naar de stomerij, maar de advocaat verwacht geen wonderen. "Het is niet meer in goede staat. Het is doordrenkt met zweet. Hoe meer ik erover nadenk; het pak is eigenlijk wel klaar."

De advocaat liep de 42 kilometer overigens in een snelle tijd van 2 uur en 44 minuten. Er was nog een deelnemer die meedeed in een blauw pak, maar die liep een stuk langzamer.

​Het oude record stamde uit 2013, toen de Brit Joe Elliott de marathon in pak liep in een tijd van 2.58 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl