Gennady Golovkin en Canelo Álvarez (r) tijdens hun gevecht
NOS SportAangepast

Álvarez kan Golovkin niet van bokstroon stoten

Uitdager Canelo Álvarez is er niet in geslaagd Gennady Golovkin te onttronen als wereldkampioen (IBO, WBC, WBA en IBF) in het middengewicht. Het spectaculaire gevecht in Las Vegas tussen de Mexicaan en de Kazach eindigde onbeslist.

De 35-jarige Golovkin bleef daarmee ook in zijn 38ste profgevecht ongeslagen. De 22.358 fans in de T-Mobile Arena zagen Álvarez de eerste drie ronden domineren, waarna Golovkin vooral in het middendeel veel rake tikken uitdeelde.

Álvarez, drievoudig wereldkampioen in drie verschillende gewichtsklassen, verloor slechts één van zijn 51 partijen, in 2013 tegen de Amerikaan Floyd Mayweather.

Omstreden uitslag

Golovkin kreeg de taaie Mexicaan niet naar het canvas. Een jurylid zag in Álvarez met 118-110 de winnaar, de tweede gaf Golovkin met 115-113 de voorkeur en de derde hield het op 114-114.

Toch was de uitslag omstreden volgens Amerikaanse media. Onder meer ESPN en HBO kwamen na het gevecht tot de conclusie dat Golovkin gewonnen had.

Golovkin en Alvarez: vreselijk voor de sport

"Het was een grote dramashow, dit is vreselijk voor de sport", vertelde Golovkin na het gevecht. "Ik ben een kampioen. De scores zijn niet mijn fout, ik hield de hele tijd druk op hem. Het is ongelooflijk."

Álvarez was er juist van overtuigd dat hij verdiende te winnen. "Niet gebaseerd op de scores van de jury. Ik wist na afloop zeker dat ik had gewonnen. Daar heb ik geen twijfels over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl