sc Heerenveen viert de goal van Marco Rojas

Excelsior scoort thuis, maar Heerenveen wint

Excelsior heeft zijn eerste goal in eigen huis te pakken. Goed voor een punt was het niet, want sc Heerenveen zegevierde dankzij een goede tweede helft met 2-1.

Zo flitsend als het begin van de Friezen was tegen PSV, zo loom gingen ze van start op Woudestein. Excelsior mocht het spel maken en kwam ook snel op voorsprong: Ryan Koolwijk schoot een afvallende bal net onder de lat binnen.

Zeneli

Aanvaller Arber Zeneli was de laatste weken een van de uitblinkers bij Heerenveen, maar in de eerste helft was hij onzichtbaar. Daar kwam na rust verandering in.

De Kosovaar nam in de 50ste minuut de bal prachtig aan na een pass van Stijn Schaars, zette een combinatie op met Martin Ødegaard en schoot de bal via een Rotterdams been binnen. Niet veel later was Zeneli zelfs dicht bij de 2-1, maar zijn schot belandde op de paal.

Marco Rojas zorgde vervolgens voor de Friese zege met een vuiligheidje. De Nieuw-Zeelandse invaller nam de bal mee met zijn arm en scoorde. Koolwijk kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij kopte recht op doelman Martin Hansen af.