Kiradech Aphibarnrat leidt na drie dagen golf in Spijk

Aphibarnrat koploper op KLM Open

Kiradech Aphibarnrat begint als enige koploper aan de laatste ronde van het KLM Open. De Thai ging zaterdag rond in 66 slagen (-5) en dankzij zijn birdie op de slothole heeft hij met 199 (-14) één slag voorsprong op de Fransman Romain Wattel.

Wattel tekende in Spijk met zeven birdies in een foutloze omloop wel voor de beste dagscore. Zijn landgenoot Joël Stalter, die twee dagen de leiding in handen had, staat derde met -12.

Lee Westwood, de toernooiwinnaar in 1999, klom na een ronde -4 naar plaats vier met 202 slagen. De Engelsman deelt die positie met Sebastian Heisele en Joakim Lagergren, die koploper was met Stalter, maar zijn -1 kostte de Zweed enkele plaatsen.

Vier Nederlanders

Vanwege het slechte weer kon een aantal spelers zijn tweede ronde pas op zaterdag voltooien. Onder hen was ook Joost Luiten. De titelverdediger had nog zes holes te lopen, won nog een slag, maar miste met 143 slagen de cut op twee slagen.

Golfer Wil Besseling is na dag drie de beste Nederlander op het KLM Open

Vier Nederlanders wisten het weekeinde wel te halen. Wil Besseling liep van hen de beste ronde (-1). De Noord-Hollander is met zijn totaal van 209 (-4) ook de beste Nederlander op de 35ste plaats.

Max Albertus (+2) en Daan Huizing (+1) staan na drie dagen op de 54ste plaats met -1. Ralph Miller (+1) wist zich ook niet op te werken en staat met +1 op de 64ste plaats. Hij weet alleen Sébastien Gros en Jorge Campillo achter zich.

Aphibarnrat leidt na derde dag op KLM Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl