Rachel Klamer
NOS SportAangepast

Duffy pakt wereldtitel triatlon in Rotterdam, Klamer zevende

Triatlete Rachel Klamer heeft zich in de finale van de WK-series in Rotterdam niet kunnen mengen in de strijd voor een podiumplaats. De 26-jarige Beuningse weerde zich wel kranig in de race over de olympische afstand en eindigde als zevende.

Flora Duffy uit Bermuda onderstreepte haar suprematie dit seizoen in de zogeheten World Triathlon Series met een eclatante overwinning in de negende en laatste race.

Ze prolongeerde aan de Veerhaven na anderhalve kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen haar wereldtitel.

  • NOS
    Flora Duffy
  • Red Bull Content Pool
    Rachel Klamer

Klamer mikte vooraf op het podium. Ze zwom op zich goed mee in de Rijnhaven, maar miste bij de wissel naar de fiets de aansluiting bij een ontsnapt trio vooraan. Van dat drietal was Duffy een klasse apart; ze nam op het afsluitende looponderdeel een grote voorsprong.

De 26-jarige Klamer, die in Montreal en in Edmonton zesde werd en bij de eerste van negen triatlons (Abu Dhabi) vierde, eindigde nu op de zevende plaats. In de eindrangschikking van dit seizoen staat Klamer achtste.

Klamer loopt naar plaats zeven in Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl