Max Verstappen AFP
NOS Sport Autosport Formule 1 Aangepast

Goede opwarmer Verstappen: eerste in laatste vrije training

Max Verstappen heeft bij de laatste vrije training van de Grand Prix van Singapore laten zien dat hij in goede vorm verkeert. De Nederlander van Red Bull zette de snelste tijd neer op het stratencircuit. Vanmiddag (avondrace in Singapore) volgt de kwalificatie.

Verstappen liet zich net als teamgenoot Daniel Ricciardo gelden op het stratencircuit van Singapore. De Red Bulls eindigden namelijk in alle trainingen bovenaan. Ricciardo was bij de eerste twee vrije trainingen de snelste, Verstappen tijdens de derde.

Poleposition?

Straks kan Verstappen proberen om voor het eerst in zijn carrière van poleposition te starten. Vorig jaar bij de GP van België noteerde hij de tweede tijd bij de kwalificatie. Ook twee weken geleden, bij de GP van Italië, zette hij de tweede kwalificatietijd neer, maar vanwege gridstraf moest hij toen starten vanaf plek dertien.

Verstappen liet al weten vertrouwen te hebben in dit weekend. "Of we voor de winst kunnen gaan weet ik niet, maar we kunnen het de twee topteams moeilijk maken. Is het podium mogelijk? Dat is zeker het doel en hopelijk meer", zei hij.

De kwalificatie van de Grand Prix van Singapore is om 15.00 uur. De race is zondag om 14.00 uur.

STER reclame