Luiten: het doet pijn in mijn hart nog te gaan kijken

Uitgeschakelde Luiten: dit doet pijn

Eigenlijk zag het vanaf de eerste dag van het KLM Open al niet goed uit voor Joost Luiten. Ondanks een eindsprint van de 31-jarige golfer moet het Nederlandse publiek het dit weekend zonder Luiten doen.

"Klote. Zuur. Als je je nog zo weet terug te vechten op de tweede dag...", zegt Luiten zaterdagochtend na zijn uitschakeling. Hij behoorde tot de golfers die hun tweede ronde door de regen vrijdag nog niet konden voltooien.

Er was even een vuistje te zien bij Luiten, omdat hij dacht dat hij zich toch nog wist te plaatsen voor het weekend. De bal veranderde toch nog van richting. "Dat somt eigenlijk mijn laatste twee dagen op. Zelfs de ballen waarvan ik dacht dat ze goed waren, pakten verkeerd uit. Dan ben je aan het vechten tegen jezelf."

Ik zal het nog wel gaan volgen, maar het doet pijn in mijn hart om het nog te gaan kijken.

Joost Luiten

Luiten won het toernooi in 2013 en 2016. Nu kan hij zich niet meten met de top. "Dit doet pijn. Dit is balen. Je wil hier in het weekend sowieso bij zijn. Ik heb stap één niet gehaald en dan kan je thuis gaan zitten. Ik zal het nog wel gaan volgen, maar het doet pijn in mijn hart om het nog te gaan kijken."

De uitschakeling is het begin van het zoeken naar oorzaken. Luiten legt de hoofdoorzaak bij zichzelf, maar kijkt ook zeker naar zijn materiaal. "Volgende week ga ik ander materiaal testen. Eens kijken hoe dat bevalt. Soms zijn dat kleine dingetjes. Ik heb helaas dit jaar te vaak moeten wisselen van materiaal, omdat ik het stuksloeg. Dan ben je continu zoekende", vertelt Luiten.

Foutmarges van een fabriek

"Ik ga kijken of ik een kop kan vinden die net wat beter is. Dan praten we misschien over een paar gram verschil, dat voel ik gelijk. Het zijn soms foutmarges van een fabriek, die zitten er soms in."

Zien we Luiten nog terug als terug als toeschouwer? "Dat weet ik nog niet. Ik laat het even bezinken. Eerst verwerken. Ik zie morgen wel of ik nog terugkom. Ik weet van mezelf als ik ergens de cut heb gemist dat het niet voor mij is weggelegd om hier vrolijk te gaan rondlopen."

Luiten al na twee dagen uitgeschakeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl