Prins Laurent 'te ziek' voor standje van premier

Aangepast
AFP

De Belgische prins Laurent is nog niet bij premier Michel langsgeweest voor een standje na een ondiplomatiek bezoek aan een Chinees feestje. Volgens Belgische media zegt de broer van de koning dat hij te ziek is om langs te komen.

Laurent dook in augustus op bij een feestje ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het Chinese leger. De prins twitterde zelfs een foto met hoogwaardigheidsbekleders in uniform. Koning en premier waren onaangenaam verrast, omdat Laurent eerder na een bezoek aan de premier van Sri Lanka te verstaan had gekregen dat hij zich niet met diplomatie moest bezighouden.

Laurent of Belgium

Hoewel Laurent sprak van een persoonlijke uitnodiging, vond premier Michel dat Laurent "een proportionele sanctie" opgelegd moest krijgen. Media speculeerden of Laurents jaargeld van 308.000 euro misschien gedeeltelijk zou worden ingehouden, omdat Laurent wel vaker de grenzen van het toelaatbare opzocht.

Door de afzegging van Laurent wordt het onderonsje tussen premier en prins nu een gesprek met de advocaat van Laurent. Een woordvoerder van de premier zegt dat dat gesprek voor het einde van de maand zal plaatsvinden.

STER Reclame