NOS SportAangepast

KLM Open: Besseling en Huizing door, licht herstel Luiten

Luiten weet zaterdag pas of hij het weekend haalt

De Nederlandse golfers Wil Besseling en Daan Huizing hebben op de KLM Open in Spijk de cut gehaald. Besseling staat er na zijn tweede ronde met drie onder par het beste voor. Huizing staat halverwege op -2.

De tweede ronde kon door de regen door een groot deel van het deelnemersveld nog niet worden afgerond. Onder hen ook Joost Luiten, die nog een berg werk moet verzetten.

96ste

De titelverdediger herpakte zich met een eagle op hole zes van een beroerde eerste ronde, maar met een totaal van +2 na twaalf holes is hij er nog niet. Luiten staat voorlopig 96ste.

Een andere Nederlander Max Albertus speelde opnieuw prima. Hij staat na 13 holes op -2 en kwam op een voorlopig totaal van -4. Daarmee is hij bijna zeker van de finaleronden in het weekend.

Luiten halverwege dag twee

Voor Maarten Lafeber is het kantje boord. De drie slagen die de routinier op de openingsdag had gewonnen, leverde hij op de eerste veertien holes van de tweede ronde weer in. Lafeber staat met par precies op de scheidslijn.

Acht van de negentien Nederlandse golfers moeten op zaterdag hun tweede ronde nog afmaken.

Koploper

Joël Stalter wist op de tweede dag zijn koppositie te behouden.De Fransman kwam met zes birdies en twee bogeys uit op een totaal van 67 en staat halverwege op tien onder par. Hij wordt op één slag gevolgd door de Thai Kiradech Aphibarnrat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl