NOS VoetbalAangepast

Cocu: Feyenoord voor ons belangrijke test

Cocu: juiste snaar geraakt in opbouw naar Feyenoord

PSV-trainer Phillip Cocu verwacht zondag een pittige confrontatie met Feyenoord in Eindhoven. Dat zijn elftal een week geleden uit tegen sc Heerenveen een flinke tik op de neus kreeg (2-0 nederlaag) wil volgens de trainer niet zeggen dat de Eindhovenaren zondag aangeslagen ten tonele verschijnen.

"De eerste krachtmeting met de kampioen van vorig jaar is voor ons een belangrijke test. Het vertrouwen is niet weg na een ongelukkige wedstrijd in Heerenveen", zei Cocu vrijdag op de persconferentie.

De trainer, die zondag niet kan beschikken over de geschorste Hirving Lozano, denkt dat zijn spelers zondag gebrand zijn op een goed resultaat. Zeker na de zeperd in Friesland. Natuurlijk werd er in Eindhoven nagepraat over het mislukte duel tegen sc Heerenveen.

Goede opbouw

"We hebben deze week goed opgebouwd. Ik denk dat we de juiste snaar hebben geraakt. Op het veld en ook binnen, maar dat geeft geen garantie voor het resultaat", keek Cocu vooruit naar het belangrijke duel op zondag.

Phillip Cocu geeft PSV aanwijzigingen in het duel met Heerenveen

PSV moest afgelopen week de nederlaag tegen sc Heerenveen een plaats geven, Feyenoord moest de afgelopen dagen de dreun van Manchester City in de Champions League (4-0 verlies) zien te verwerken. "Ik verwacht een beladen en interessante wedstrijd", stelde Cocu vrijdag. "Beide teams is er veel aan gelegen om te winnen."

Zoekende

Het is wel duidelijk dat PSV in de aanvangsfase van de competitie nog zoekende is. "Als spelers vertrekken, heeft dat invloed op het elftal. Je begint het seizoen met wijzigingen. Dat is een proces met vallen en opstaan. We hebben een goed team staan, zijn goed met elkaar bezig. Je moet vertrouwen hebben in kwaliteit."

Dat Feyenoord woensdag nog een zware wedstrijd tegen Manchester City heeft gespeeld, is volgens Cocu nauwelijks van invloed. "Ik verwacht niet dat Feyenoord daar fysiek hinder van heeft. Het is afwachten hoe de ploeg met die nederlaag omgaat. Feyenoord heeft altijd de kracht van De Kuip. Ik hoop dat onze fans dat zondag ook voor ons team doen. Wij moeten zorgen dat die reactie er komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl