Max Verstappen voor de eerste vrije trainin gin Singapore Red Bull

Daniel Ricciardo en Max Verstappen hebben de eerste trainingen voor de Grand Prix van Singapore beheerst. De Australiër van Red Bull was in beide sessies op het stratencircuit de snelste, met in de tweede training weer een baanrecord (1.40,852). Verstappen zat daar in de laatste sessie van vrijdag als nummer twee een halve seconde achter (1.41,408).

Verstappen wil zondag scoren in Singapore. Een topprestatie kan zijn tot nu toe magere seizoen in een klap redden. De voortekenen zijn in elk geval gunstig, want ook in racesimulatie waren de wagens van Red Bull erg snel.

"Het was een positieve dag, vanaf het begin deed de auto het goed", zegt Verstappen op zijn website. "Het kan altijd beter, maar met de auto's op de plekken één en twee mogen we niet klagen."

"Ik kijk met vertrouwen uit naar morgen. Mercedes en Ferrari stonden vandaag verder weg, maar die zullen er morgen wel weer bij staan, omdat ze altijd wat extra hebben in de laatste kwalificatiesessie. Maar ik denk dat het onze beste kans is dit jaar", aldus Verstappen.

Mercedes en Ferrari blijven achter

Mercedes en Ferrari bleven wat achter in de tweede sessie. WK-leider Lewis Hamilton moest 0,7 seconde (1.41,555) toegeven. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas bij Mercedes liep als nummer vier van de tweede training ruim een seconde (1.42,104) achterstand op.

Het Ferrari-koppel Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen kon vrijdag geen snelle ronden neerzetten. Vettel kon in de eerste training wel meekomen, maar in de avonduren onder kunstlicht kon hij geen snelle ronde noteren op de ultrasoft-band.

Vettel raakte in de tweede training even de controle over de Ferrari kwijt en raakte de boarding. Een deel kwam los en de training werd even opgehouden om het brokstuk weg te halen. Ook Verstappen tikte even de rand van de baan aan, maar de jonge Nederlander kon na een korte stop gewoon verder.

Uitslagen trainingen GP Singapore

STER reclame