Rachel Klamer in actie tijdens de Spelen in Rio
NOS SportAangepast

Triatleten duiken Maas in tijdens WK in Rotterdam

Zwemmen in de Maas, fietsen over de Erasmusbrug en lopen langs de Euromast. Dat is in het kort het parcours van zaterdag tijdens de WK triatlon in Rotterdam.

Er doen bijna 4.000 triatleten mee, uit 87 landen. Er wacht hun vooral wind en regen. De omstandigheden zijn niet ideaal. Dat ziet ook de Nederlandse troef bij de vrouwen, Rachel Klamer.

Triatleten klaar voor WK, ondanks rotweer in Rotterdam

"Ik probeer er niet aan te denken. Je hoort heel veel mensen klagen. Dat het rotweer is. Het is ook niet mijn favoriete weer. Ik presteer slechter dan tijdens mooi weer. Maar ik kan er niets aan doen, we zullen zaterdag gewoon aan de bak moeten."

Klamer is bij de vrouwen de huidige nummer zes van de wereld. Hoe heeft zij toegewerkt naar deze WK? "Ik heb dit jaar besloten om heel veel andere wedstrijden te doen."

Klamer, Murray en alles over de WK triatlon

Klamer, die tiende werd op de Spelen in Rio, deed bijvoorbeeld mee aan een crosstriatlon en liep een halve ironman. "Als uitdaging maar ook als onderdeel van mijn voorbereiding op het WK."

Koppel met Murray

Bij de elitemannen is Zuid-Afrikaan Richard Murray één van de kanshebbers. Hij vormt sinds enige tijd een koppel met Klamer. Nederland heeft niet echt een kanshebber. Nóg niet.

Van Egdom

Bij de klasse onder 23 jaar heeft Nederland in Jorik van Egdom namelijk de titelverdediger. Voor hem is het zijn laatste race in de jeugdklasse alvorens hij de overstap maakt naar de elite.

Van Egdom, wereldkampioen triatlon

Ondertussen glimt toernooidirecteur Rob Barel van trots. "We hebben dit nog nooit in Nederland gezien. Zo'n groot triatlonevenement. Het is een volwaardige olympische sport die ook nog ontzettend in de lift zit in Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl