'Sensatie' Zverev moet ABN Amro-toernooi kleur geven

Aangepast
AFP

Alexander Zverev is vooralsnog de voornaamste blikvanger op het affiche van het 45ste ABN Amro-toernooi, dat van 12 tot en met 18 februari in Ahoy wordt gehouden.

De twintigjarige Duitser is in snel tempo doorgedrongen tot de mondiale elite - hij bezet momenteel de vierde plaats op de wereldranglijst - en wordt gezien als een van de kroonprinsen van de generatie Roger Federer/Rafael Nadal.

Met de toezegging naar Ahoy te komen toont Zverev zijn waardering voor toernooidirecteur Richard Krajicek. Toen de Duitser zeventien was gunde Krajicek hem al een wildcard. Dat vertrouwen betaalt zich nog steeds uit, want Zverev doet voor de vierde keer mee in Rotterdam.

Tsonga en Dimitrov

Ook titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga en Grigor Dimitrov, de nummer negen van de wereld, zijn vastgelegd. Krajicek: "We leggen direct een stevige basis voor een mooi competitief toernooi. Het past in onze lijn een sterk deelnemersveld samen te stellen, waarmee de sportfans iedere dag toptennis te zien krijgen."

Grigor Dimitrov vorig jaar in Ahoy ANP

Krajicek wil eerst een breed deelnemersveld neerzetten om te voorkomen dat het toernooi weer wordt opgehangen aan een speler die uiteindelijk niet komt, zoals het geval was met Roger Federer in 2016 en met Rafael Nadal vorig jaar.

Dat wil niet zeggen dat Krajicek geen pogingen gaat ondernemen een van de grote vier - Federer, Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray - naar Rotterdam te halen.

Sensatie

Vooralsnog hecht de Wimbledonkampioen van 1996 meer waarde aan de komst van Zverev. "Hij is een sensatie. Hij spot als jonge speler met alle wetten. Het lijkt daarom slechts een kwestie van tijd voordat we hem als nummer één van de wereld kunnen kronen."

STER Reclame