Luiten dramatisch bij start KLM Open, net als het weer

Aangepast

Joost Luiten is het KLM Open bijzonder slecht begonnen. In de stromende regen sloeg hij op zijn eerste vier holes direct vier bogeys. De titelverdediger eindigde op een totaal van 75 slagen, vier boven par.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Alleen Kuijt brengt Luiten plezier op eerste dag KLM Open

Na vier bogeys op de eerste holes sloeg Luiten nog twee bogeys, maar ook twee birdies. Hij zal morgen in de tweede ronde een enorme inhaalslag moeten maken om nog bovenin mee te kunnen doen.

Vanwege het slechte weer werd het spel 's middags stilgelegd. Ongeveer de helft van de spelers had toen alle achttien holes afgewerkt. Op z'n vroegst gaat het spel vrijdag pas verder.

Kuijt wacht Luiten op

"Dit zijn geen leuke dagen, zeker niet als het je in het KLM Open overkomt", aldus Luiten, die alleen op hole veertien even kon lachen. Daar gaan de profs de strijd aan met een amateur en voor Luiten was dat Feyenoord-held Dirk Kuijt.

Joost Luiten en Dirk Kuijt ANP

De Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Engelsman Richard Finch gaan voorlopig aan de leiding met vijf slagen onder par. Maarten Lafeber, die het toernooi in 2003 won, zit daar slechts twee slagen achter.

Dat is opvallend, want de 42-jarige golfer raakt enkele jaren geleden zijn speelkaart voor het hoogste niveau kwijt en is tegenwoordig ook in functie als bondscoach.

Lafeber wil terugkeren op Europese Tour

De ervaren golfer glom na zijn laatste hole van genoegen. "Het was heel solide. Het was echt slecht weer, maar dat vind ik altijd lekker. Ik wil weer fulltime goed spelen op de Europese Tour. Dat is mijn doel."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Topklassering Lafeber bij KLM Open: ik ben natuurlijk geen groentje

STER Reclame