AFP
NOS WielrennenAangepast

Giro zet in 2018 definitief stap buiten Europa: start in Israël

Het nieuws lekte in augustus al uit, maar nu is het ook officieel: de Giro d'Italia gaat volgend jaar van start in Israël. Er zullen daar drie ritten worden verreden.

Het precieze etappeschema wordt volgende week in Jeruzalem gepresenteerd door ministers uit Italië en Israël, oud-renner Ivan Basso en Alberto Contador, die afgelopen weekend een punt zette achter zijn imposante wielercarrière.

Proloog door Jeruzalem?

Wielersite Cyclingnews meldde eerder al dat er een proloog komt door Jeruzalem en twee etappes door het land. Daarna vliegen de renners naar Sicilië.

EPA
Alberto Contador en Ivan Basso

Het is de eerste keer dat een van de drie grote wielerronden - de Tour de France en de Vuelta a España zijn de andere twee - buiten Europa komt.

Niet alleen oorlogen en terreur

Het ministerie van Sport van Israël wil laten zien dat het land niet alleen het decor is van oorlogen en terreur. De Israëlische overheid heeft veel geld en energie gestoken in het binnenhalen van de Giro. Het wordt het grootste sportevenement ooit gehouden in Israël.

"Dit is een groot moment voor het wielrennen en Israël", zegt organisator Daniel Benaim. "Een evenement met zo'n enorme aantrekkingskracht zal voor altijd herinnerd worden in het land."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl