Haarhuis kiest voor routiniers Haase en De Bakker

Aangepast
Thiemo de Bakker en Robin Haase ANP

Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn door captain Paul Haarhuis geselecteerd voor de twee enkelspelen op vrijdag in de Davis Cup-ontmoeting van Nederland met Tsjechië.

De Bakker (ATP-418) opent het duel in Den Haag, met als inzet een plaats in de Wereldgroep, om 14.00 uur met een partij tegen Jiri Vesely (ATP-59). Kopman Haase (ATP-39) neemt het aansluitend op tegen Lukas Rosol (ATP-192).

Routine

Haarhuis had voor het enkelspel ook kunnen kiezen voor de 21-jarige Tallon Griekspoor, maar de routine van De Bakker (28) en Haase (30) - samen goed voor 79 partijen in de Davis Cup - was doorslaggevend.

KNLTB
@KNLTB
Er is geloot in Den Haag! Dit zijn de wedstrijden voor de @Daviscup ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië. #neddcteam
10 maanden geleden

Griekspoor en Matwé Middelkoop staan voorlopig op het wedstrijdformulier voor het dubbelspel op zaterdag, al is het de verwachting dat Haase dan de plaats van Griekspoor zal innemen.

Haase en Middelkoop, die de geblesseerde Jean-Julien Rojer vervangt, bereikten vorige week in het dubbelspel de kwartfinales van de US Open.

Op zondag worden de resterende twee enkelspelen afgewerkt. Dan wisselen de spelers van tegenstander.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

ADO Den Haag slaat een balletje met Davis Cup-team

STER Reclame