Onderzoek naar mogelijke zelfverrijking bestuurders supportersclub Oranje

Aangepast
ANP

Supportersclub Oranje laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de financiƫle gang van zaken binnen de organisatie. De supportersclub denkt dat het onderzoek binnen twee weken van start gaat. Follow the Money onthulde twee weken geleden dat bestuurders van de supportersvereniging van het Nederlands elftal zich grote sommen geld uit de kas hebben toegeƫigend.

Uit documenten blijkt volgens het platform voor onderzoeksjournalistiek dat tonnen uit de kas van de club in de zakken van de bestuurders terechtkwamen. De supportersclub telt zo'n 35.000 leden die jaarlijks meer dan een miljoen euro aan inkomsten opleveren.

Het geld van de supporters werd volgens Follow the Money onder andere gebruikt voor een feest van de penningmeester en voor luxe hotels in landen waar Oranje helemaal niet speelde. De penningmeester zou een maandvergoeding van 10.000 euro krijgen.

Niets onoorbaars

Advocaat Hans Koets zegt namens de bestuurders van de supportersclub dat onderzoek zal uitwijzen dat het verhaal van Follow the Money niet klopt. "Wij hebben opdracht gegeven tot het uitvoeren van een onafhankelijk onderzoek, waar wij alle vertrouwen in hebben. Er is niets onoorbaars gebeurd en de verhalen waarmee Follow the Money komt, kloppen totaal niet. "

De KNVB zegt dat de bond geadviseerd heeft een onderzoek te starten. "Oranje is opdrachtgever voor dit onafhankelijke onderzoek. Het is toch verstandig om te kijken wat er gebeurd is binnen de organisatie. Dit moet goed worden uitgezocht."

STER Reclame