Tonny Vilhena Pro Shots

Statistiekenbureaus maken overuren na oorwassing Feyenoord

time icon Aangepast

De 4-0 nederlaag van Feyenoord tegen Manchester City in de Champions League heeft de statistiekenbureaus Opta en Gracenote overuren laten draaien.

De Rotterdammers leden in Europees verband nooit eerder zo'n zware thuisnederlaag, sinds de ploeg op 29 september 1998 met 3-0 verloor in De Kuip van VfB Stuttgart in de UEFA Cup.

Feyenoord incasseerde daarnaast de snelste tegentreffer in de Europese historie. De openingstreffer van John Stones lag woensdagavond al na 1 minuut en 35 seconden in het net.

Het was ook voor het eerst dat Giovanni van Bronckhorst als Feyenoord-trainer minimaal drie tegentreffers incasseerde in De Kuip.

Manchester City, dat tot woensdagavond zijn laatste zes Europese uitduels niet wist te winnen, beëindigde een serie van dertien thuisoverwinningen van Feyenoord (alle competities).

Lichtpuntje

Er was vanuit Rotterdams perspectief toch nog een lichtpuntje. Dylan Vente verving Michiel Kramer halverwege de tweede helft en werd met zijn 18 jaar en 127 dagen de jongste speler ooit in de Europa Cup-historie van Feyenoord.

STER Reclame