Wekdienst van 14 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Aangepast
ANP

Goedemorgen, vandaag trekken bewolking en onweersbuien van noord naar zuid over het land. Het wordt vanmiddag ongeveer 15 graden.

'Mediatycoon John de Mol wil NU.nl inlijven'

Mediamagnaat John de Mol wil NU.nl overnemen, meldt het Financieele Dagblad. De nieuwssite is eigendom van het Finse mediabedrijf Sanoma, dat zegt geen plannen te hebben voor verkoop. Volgens bronnen in de sector heeft Talpa Holding, het bedrijf van De Mol, serieuze belangstelling voor NU.nl.

Het rehabilitatiecentrum in Hollywood Hills Reuters

Bejaarden Florida overlijden in snikheet verpleeghuis

De politie in Florida onderzoekt de dood van acht bewoners van een verpleeghuis in Hollywood, Florida. Door orkaan Irma viel de stroom uit en deed de airconditioning het niet meer. De temperatuur in het verpleeghuis was daardoor flink opgelopen. Hulpdiensten vonden afgelopen dag drie overleden bewoners. Meer dan honderd mensen moesten worden geƫvacueerd. Een deel vertoonde verschijnselen van uitdroging en had moeite met ademhalen. Op weg naar het ziekenhuis overleden nog eens vijf bewoners. De slachtoffers waren tussen de 71 en 99 jaar oud. De politie onderzoekt of er sprake was van nalatigheid. Het verpleeghuis blijft voorlopig dicht.

'Helft gemeenten doet nauwelijks iets tegen radicalisering'

De helft van de gemeenten doet bijna niets tegen radicalisering, schrijft Trouw op basis van een rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie. Vooral gemeenten tot 100.000 inwoners voeren geen antiradicaliseringsbeleid omdat het bij hen niet zou voorkomen. De inspectie vreest dat daardoor mogelijke problemen over het hoofd worden gezien. Vooral omdat het herkennen van radicalisering en het opstellen van succesvolle projecten moeilijk zijn.

Sjakie werd in de eerste verfilming uit 1971 gespeeld door Peter Ostrum. Gene Wilder speelde Willy Wonka Moviepix / Getty Images

Sjakie (van de chocoladefabriek) had zwart moeten zijn

De Britse schrijver Roald Dahl wilde in 1964 van Sjakie, uit zijn beroemde kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek, aanvankelijk een zwart jongetje maken. Dat vertelde zijn weduwe tegen de BBC naar aanleiding van de 101ste geboortedag van Roald Dahl. Op aandringen van zijn impresario veranderde Dahl Sjakie in een wit jongetje.

Van Bronckhorst: het verschil is te groot

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is geschrokken van het niveauverschil met Manchester City. De Rotterdammers verloren gisteravond kansloos met 0-4 in de eerste Champions League-groepswedstrijd. "Dit is de kennismaking met het allerhoogste niveau", zei de oefenmeester na afloop.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bronckhorst: je hoeft geen medelijden te hebben met ons

Verder vandaag...

In Londen is de eerste zitting van de commissie die onderzoek doet naar de brand in de Grenfell Tower. Bij de brand in juni vielen 81 doden.

Er start een uitgebreid onderzoek naar de dekolonisatie van Indonesiƫ, specifiek de periode 1945-1950. De studie van onder meer het NIOD duurt vier jaar.

De Tweede Kamer debatteert over de onregelmatigheden bij de laatste verkiezingen, zoals het kwijtraken van duizenden stemmen in Boxtel.

Vitesse is de enige Nederlandse club in de Europa League dit seizoen. De club uit Arnhem speelt vanavond de eerste wedstrijd thuis tegen Lazio Roma.

Fijne dag!

STER Reclame