Van Bronckhorst: je hoeft geen medelijden te hebben met ons

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is geschrokken van het niveauverschil met Manchester City. "Dit is de kennismaking met het allerhoogste niveau", zegt de oefenmeester na de 4-0 nederlaag in De Kuip.

De onervaren Feyenoorders kwamen al na twee minuten op achterstand. Na 25 minuten stond het al 0-3. "Ik vond het de eerste helft heel teleurstellend", erkent Van Bronckhorst.

"Je weet dat het voor een aantal jongens de eerste keer is op dit niveau en dat tegen een van de beste teams in Europa. Dan moet je in de wedstrijd groeien, het vertrouwen moet komen. Als je dan na twee minuten achterkomt is dat natuurlijk een mokerslag voor mijn team."

Je hoeft geen medelijden te hebben met ons.

Giovanni van Bronckhorst

Van Bronckhorst zoekt nog naar antwoorden. Waarom ging het zo snel mis tegen de sterren van Pep Guardiola? "Ik denk dat het de spanning was. Je hoeft geen medelijden te hebben met ons. Ik ben blij dat we in de Champions League spelen, maar je ziet dat het verschil te groot is."

Sjachtar Donetsk won thuis met 2-1 van Napoli, dat over twee weken in Napels de tegenstander is van Feyenoord. Van Bronckhorst zal met zijn spelers vertrouwen moeten tanken om mee te blijven doen in groep F. "Verloren is het nog niet, maar we weten dat het een heel zware poule is."

STER reclame