Karim El Ahmadi ANP Pro Shots

Kort na de ruime nederlaag van Feyenoord had berusting zich al meester gemaakt over aanvoerder Karim El Ahmadi. Volgens de middenvelder moet de landskampioen realistisch zijn na het verlies tegen 'een kanshebber voor winst van de Champions League'.

"Zij hebben spelers van wereldklasse, het krachtsverschil was veel te groot", zei El Ahmadi, die het verlies als pijnlijk omschreef. "Het is geen schande, maar we hadden wel meer lef moeten tonen."

Al na ruim twintig minuten speelde Feyenoord een verloren wedstrijd. City stond toen al op een 3-0 voorsprong en in het restant was het afzien voor de spelers en de fans.

"Ik heb het al eens met Aston Villa ervaren; bij City verloren we kansloos met 5-0. Het was vandaag net of ze met twaalf of dertien man speelden."

Vooraf maakte El Ahmadi zich naar eigen zeggen al geen illusies. "Van tevoren kon je al inschatten dat het krachtsverschil groot zou zijn. We waren kansloos."

Van Bronckhorst: je hoeft geen medelijden te hebben met ons

Publiek

El Ahmadi's landgenoot en compagnon op het middenveld, Sofyan Amrabat, sloot zich aan bij de standpunten van El Ahmadi met betrekking tot de klasse van de Engelsen.

"We moeten niet vergeten dat dit de absolute top van de wereld is", aldus Amrabat. "Het publiek heeft ons vanaf de warming-up gesteund. Het is zonde en jammer dat we ze niet wat meer hebben kunnen geven."

STER reclame