Wie anders dan Cristiano Ronaldo opende de score voor Real Madrid tegen Apoel Nicosia

Ronaldo schiet Real naar zege, Bosz verliest op Wembley

Geen droomdebuut op Wembley voor Peter Bosz in de Champions League. Hij verloor met Borussia Dortmund in groep H met 3-1 van Tottenham Hotspur. Titelverdediger Real Madrid hoefde zich in dezelfde poule niet bovenmatig in te spannen om Apoel Nicosia te kloppen: 3-0.

Doelpuntenmachine

Cristiano Ronaldo ging door waar hij vorig seizoen eindigde. Al na twaalf minuten had de Portugees zijn 106de Champions League-doelpunt gemaakt. Gareth Bale was de aangever.

Apoel-keeper Boy Waterman moest vlak na de rust weer vissen. Ronaldo mocht na een handsbal aanleggen voor een penalty en maakte zijn tweede van de wedstrijd.

Nummer drie van Real was een fraaie: verdediger Sergio Ramos zette zelf een aanval op die hij afrondde met een omhaal.

Harry Kane was goed voor een assist en twee treffers tegen Borussia Dortmund

Tottenham Hotspur tegen Borussia Dortmund kende een vlammende start. Al na kwartier was er drie keer gescoord. Son-Heung Min maakte na vier minuten de 1-0 voor de Spurs.

Kane slaat toe

De gelijkmaker via een schot van afstand van Andriy Jarmolenko was prachtig en Harry Kane zette Tottenham opnieuw op voorsprong.

Tien minuten na rust scoorde Pierre-Emerick Aubameyang voor de Duitsers, maar de arbiter keurde het doelpunt ten onrechte af wegens buitenspel. In plaats van 2-2 werd het in de zestigste minuut 3-1. Harry Kane, weer hij, knalde raak.

Rood Vertonghen

In de blessuretijd kreeg oud-Ajacied Jan Vertonghen zijn tweede gele kaart nadat hij Dortmund-invaller Mario Götze met zijn arm in het gezicht raakte.

'Alles nog open'

Peter Bosz had zich zijn debuut als coach in de Champions League ongetwijfeld anders voorgesteld. Met Borussia Dortmund ging de ex-trainer van Ajax met 3-1 onderuit bij Tottenham Hotspur.

"Het is altijd belangrijk om in een groepsfase de eerste wedstrijd te winnen. Het is echter slechts één duel. Alles is nog open. De Spurs moeten immers ook nog naar Dortmund komen", liet Bosz droog weten.