Mohamed Salah heeft Liverpool op 2-1 gezet EPA

De topper in Champions League-groep E tussen Liverpool en Sevilla is geëindigd in 2-2. En daarmee deed de thuisploeg zich ernstig tekort.

Sevilla beleefde een voortreffelijk start. Al na vijf minuten had Wissam Ben Yedder de gasten uit Spanje op voorsprong gezet een taxatiefout van Dejan Lovren. Het antwoord van Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, liet echter niet lang op zich wachten. Nog in de eerste helft hadden Roberto Firmino en Mohamed Salah, wiens inzet door Simon Kjaer van richting werd veranderd, de bordjes in Engels voordeel verhangen.

Liverpool had en hield het betere van het spel en het wachten was op een derde goal van de ploeg van Jürgen Klopp. Die had Firmino kort voor rust al op zijn schoen na een Spaanse handsbal, maar hij trof vanaf elf meter de paal.

Zoals wel vaker slaagden de roodhemden er niet in door te drukken en kreeg het prompt de deksel op de neus. Joaquin Correa kreeg de bal via een gelukkige kluts mee, maar ging vervolgens koelbloedig met de buitenkans om: 2-2.

Feest in het Sevilla-kamp na de 2-2 AFP

In de slotminuut had Luís Muriel zelfs nog de 2-3 op zijn schoen, maar hij schoot net naast.

Maribor op valreep naast Spartak Moskou

Ook het duel tussen NK Maribor en Spartak Moskou leverde geen winnaar op. De Russen leken er met de volle buit vandoor te gaan na de 0-1 van Aleksandr Samedov in de zestigste minuut. Hij reageerde alert in de rebound.

Kort voor tijd, vlak nadat Quincy Promes was gewisseld bij Spartak, schoot Damjan Bohar de 1-1 op het scorebord.

Stand in Champions League-groep E na speelronde 1

# Club Punten Doelsaldo
1. Sevilla 1 2-2
2. Liverpool 1 2-2
3. Spartak Moskou 1 1-1
4. NK Maribor 1 1-1
Statistieken Liverpool-Sevilla

STER reclame