Tim Wellens wint de zesde etappe in de Binckbank Tour AFP

Tim Wellens heeft de 57ste editie van de GP van Wallonië gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal liet met nog achttien kilometer te gaan zeven vluchtgenoten achter zich en kwam solo aan op de Citadel van Namen.

Jan Bakelants, Julien Simon en Dylan Teuns wachtten net iets te lang met een reactie en al snel verdween Wellens uit beeld. Omdat Tiesj Benoot en Tony Gallopin als ploegmaten van Wellens niet meewerkten in de jacht, bedroeg de marge van Wellens al snel een minuut.

Titelverdediger Gallopin werd tweede en Simon (winnaar in 2012) voorkwam dat ook de derde plaats voor Lotto-Soudal was. Hij hield in de sprint Benoot net achter zich. Bakelants, die de koers in 2013 won, eindigde als vijfde.

Zware valpartij

De dag werd ontsierd door een zware val van de Belg Jerome Baugnies. De renner van Wanty-Groupe Gobert is met een traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Luik. Hier is hij met spoed geopereerd aan een rugwervel.

Coppa Agostini

Ook in Italië stond er een eendaagse wedstrijd op het programma. Michael Albasini van Orica schreef daar de 70ste editie van de Coppa Agostoni op zijn naam. De Zwitser troefde in de massasprint de Italianen Marco Canola en Francesco Gavazzi af.

In de 200 kilometer lange wedstrijd probeerden Pierre-Luc Perichon en Jacopo Mosca een massasprint te voorkomen door met nog tien kilometer te gaan weg te springen. Acht kilometer later, vlak voor de finish, zat hun avontuur er echter weer op.

Italiaans drieluik

De Coppa Agostoni, een eerbetoon aan de in 1941 overleden Italiaanse renner Ugo Agostoni, vormt met de Coppa Bernocchi en de Ronde van de Drie Valleien een drieluik van koersen in Lombardije. De Coppa Bernocchi staat voor donderdag op het menu, de Drie Valleien is 3 oktober.

STER reclame