ANP
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Jaren cel geëist tegen brandstichtende brandweermannen

Het Openbaar Ministerie heeft jarenlange celstraffen geëist tegen twee brandweermannen die betrokken zouden zijn geweest bij meerdere brandstichtingen in Limburg.

De twee zouden de branden hebben aangestoken in 2014 in Onderbanken en omgeving. Ze maakten toen deel uit van het vrijwillige brandweerkorps Onderbanken.

Zeven branden

Een van de twee, Kevin H., zou betrokken zijn geweest bij zeven branden. Hij ontkent dat hij er iets mee te maken heeft gehad. Tegen hem heeft het OM vijf jaar cel geëist. Zijn collega is er naar eigen zeggen zes keer bij geweest toen ze een brand veroorzaakten. Het OM wil dat hij vier jaar de gevangenis in gaat.

Een derde brandweerman werd verdacht van twee brandstichtingen, maar het OM kon zijn betrokkenheid niet bewijzen. Voor hem is daarom om vrijspraak gevraagd, meldt 1Limburg,

Het is niet duidelijk waarom de mannen branden zouden hebben gesticht. Ook is niet bekendgemaakt om welke branden het gaat, maar volgens 1Limburg hebben ze onder meer een auto, een aanhanger en een palletopslagplaats aangestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl