Columnist die 'geen seconde treurde om slachtoffers MH17' weg bij AD

Aangepast
AD.nl
@ADnl
Columniste Hanina Ajarai heeft 'geen seconde getreurd' om de slachtoffers van MH17 https://t.co/Znzo9Cr9Yi
12 maanden geleden

De AD-columnist die "geen seconde heeft getreurd om de slachtoffers" van de ramp met vlucht MH17 moet vertrekken bij de krant. Hanina Ajarai heeft "onvoldoende binding met de lezer". Dat bevestigt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis tegen NRC.

Een van de columns van Ajarai ('Nouri vs. MH17') leidde tot ophef. Ajarai beschreef daarin dat de vliegtuigramp in Oost-Oekraïne, die 298 inzittenden het leven kostte, haar "emotioneel niets" doet, terwijl ze wel geraakt werd door het lot van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, die hersenletsel opliep na een hartstilstand. Wel noemt ze de ramp met de MH17 "een nationaal trauma".

'Ajarai niet alleen weg om column'

Hoofdredacteur Nijenhuis zegt dat haar vertrek "niet alleen" te maken heeft met de column. Ajarai zei in een telefonische reactie tegen NRC geen commentaar te geven op het nieuws. Haar laatste column voor het AD verschijnt op 28 september. Een vervanger is nog niet in beeld.

Na de bewuste column zei de hoofdredactie van het ADdat ze niet de mening van Ajarai deelde, maar haar vrijheid als columnist respecteerde. Later bood Ajarai haar excuses aan in de krant. "Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp."

STER Reclame