Bosz bij debuut in Champions League: ik wil dat we moedig spelen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bosz: spelers begrijpen nu beter wat ik wil

Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz hoopt dat zijn spelers woensdagavond (20.45 uur) durf tonen in de Champions League-ontmoeting met Tottenham Hotspur. "Ik wil dat we moedig spelen."

De wedstrijd op Wembley wordt het debuut van Bosz als trainer in het hoofdtoernooi van de Champions League. "Dit is het hoogste niveau dat je in Europa kunt bereiken. Ik verheug me erop."

Om te overwinteren in de belangrijkste Europese clubcompetitie moet Borussia tweede worden in een groep met verder titelfavoriet Real Madrid en Apoel Nicosia. De wedstrijden tegen Tottenham zouden daarom weleens doorslaggevend kunnen zijn.

"De belangen van deze wedstrijd in Londen zijn groot, al is het nog te vroeg om van een beslissend duel te spreken", zei Bosz. "De eerste groepswedstrijd is altijd belangrijk."

Peter Bosz tijdens de training van Dortmund in Londen Pro Shots

Bosz maakte vorig seizoen indruk door Ajax met aanvallend voetbal naar de finale van de Europa League te leiden. Bij Borussia leidde de speelstijl van Bosz in de voorbereiding tot een paar pijnlijke nederlagen. "Voor onze speelwijze is veel training nodig. Dan maak je in het begin fouten", aldus Bosz.

Inmiddels lijkt zijn ploeg gewend aan de aanvallende intenties van de trainer. Na twee overwinningen en een gelijkspel is Borussia de koploper in de Bundesliga. "De spelers begrijpen nu veel beter wat ik wil en hebben er vertrouwen in dat deze speelwijze goed werkt."

Dat beaamt Nuri Sahin. "Heel Duitsland vroeg zich in de voorbereiding af waarom Dortmund zo veel tegengoals krijgt en zo aanvallend speelt", aldus de middenvelder. "Ik wil de ploeg niet te veel prijzen, maar het gaat nu heel goed. Het zou mooi zijn als we tegen Tottenham ook succesvol zijn."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bosz: ontslag De Boer is bizar

Bosz ging tijdens de persconferentie ook in op het ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace. "Het is niet te geloven dat hij al na vier wedstrijden ontslagen is. Dit gebeurt helaas niet alleen in de Premier League."

Volgens Bosz had de clubleiding De Boer meer tijd moeten geven. "Als je iets wilt veranderen en dat verwachtten ze van hem, dan is het bizar om hem na vier wedstrijden al te ontslaan."