Daniel Ricciardo EPA

Geduld Ricciardo bij Red Bull raakt op

tijd van publicatie Aangepast

Niet alleen Max Verstappen is ontevreden bij Red Bull. Ook het geduld van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo begint op te raken. De Australiër eist volgend seizoen van Red Bull een racewagen waarmee hij wereldkampioen kan worden.

Ricciardo begint ongeduldig te worden, zegt hij op de website van Autosport. "Ik had gedacht dat we dit jaar konden meedoen om de titel, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dus moet het volgend jaar gebeuren", aldus de 28-jarige Australiër, die sinds 2014 bij Red Bull rijdt.

Ricciardo heeft, net als Verstappen, een contract dat in 2018 afloopt. "Ik doe al een tijdje mee en wil de Formule 1 niet verlaten zonder wereldtitel. Mijn geduld raakt een beetje op, Red Bull moet me ervan overtuigen dat ik volgend jaar een auto heb waarin ik elke grand prix kan strijden om de overwinning."

Verstappen op Monza met zijn kapotte band op weg naar de pitstraat ANP

Ricciardo maakt zich met Verstappen op voor de Grand Prix van Singapore komende zondag. Ricciardo finishte de afgelopen twee jaar als tweede in de avondrace onder kunstlicht.

Verstappen beleeft bij Red Bull een ongelukkig seizoen. Meerdere keren liet zijn wagen hem tijdens de wedstrijden in de steek. Zes keer haalde hij de eindstreep niet.

STER reclame