EPA

Goedemorgen! Het wordt een regenachtige dag met zware wind. Voor Noord- en West-Nederland geldt 's ochtends code oranje. Op de Wadden is windkracht tien en windstoten tot 120 kilometer per uur mogelijk. Later op de dag neemt de wind geleidelijk af. Het wordt 15 tot 18 graden.

Wat heb je gemist?

Bendeleden mogen drugsgeld houden door fouten OM

Zes veroordeelde leden van een Brabantse drugsbende kunnen hun crimineel verdiende geld houden door fouten van het Openbaar Ministerie. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Die spreekt van een "nalatige en diffuse handelwijze" van het OM in de miljoenenclaim tegen de bendeleden.

'Vluchtelingen verkochten nier om oversteek te betalen'

Sommige vluchtelingen verkopen in Egypte een nier om de oversteek naar Europa te kunnen betalen. Volgens een orgaanhandelaar in Caïro, met wie het tv-programma Zembla sprak, gaat het om tientallen mensen.

Litteken na een orgaandonatie AFP

Burgemeester Seattle weg na beschuldigingen seksueel misbruik

De burgemeester van de Amerikaanse stad Seattle heeft zijn aftreden aangekondigd. Ed Murray (62) deed dat een paar uur nadat hij door een neef was beschuldigd van seksueel misbruik in de jaren zeventig en tachtig.

Burgemeester Ed Murray AFP

Miljoenen inwoners Florida keren huiswaarts na orkaan Irma

De komende dagen keren 6,5 miljoen inwoners van de Amerikaanse staat Florida terug naar huis. Afgelopen weekend vluchtten ze naar het noorden vanwege orkaan Irma. Op verschillende snelwegen staan inmiddels lange files.

Smokkelaar volgetapet met pakjes drugs aangehouden

In het zuiden van de Amerikaanse staat Texas is een man opgepakt met voor 375.000 euro aan drugs bij zich. De Mexicaan zat in een bus en viel bij een controle door de grenspolitie op vanwege de merkwaardige vorm van zijn middel.

Verder vandaag...

In het Zeeuwse Borssele opent prinses Beatrix een nieuwe opslaggebouw voor laag radioactief afval. Bij het dorp staat al een opslag voor hoog-radioactief afval en een kerncentrale. Belangstellenden kunnen morgen, na aanmelding vooraf, een kijkje nemen in het nieuwe depot.

De rechter doet uitspraak in de rechtszaak tegen de producent van Miljoenenjacht. Een deelnemer aan het tv-programma liep naar eigen zeggen miljoenen euro's mis door per ongeluk op de verkeerde knop te drukken in de finale.

In Oosterbeek krijgt een Britse soldaat na 73 jaar een naam op zijn grafsteen. Hij kwam om het leven bij de Slag om Arnhem in 1944 en zijn identiteit werd onlangs achterhaald. William Loney lag tot nu toe nog in een naamloos graf.

Feyenoord speelt vanavond voor het eerst in vijftien jaar tijd weer in de Champions League. De Rotterdammers nemen het thuis op tegen Manchester City. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Fijne dag!

STER reclame