Davide Zappacosta wilde voorzetten, maar zag de bal in het doel verdwijnen
NOS VoetbalAangepast

Chelsea haalt uit, AS Roma en Atlético spelen gelijk

Chelsea is voortvarend begonnen in groep C. De Engelse landskampioen had geen kind aan Qarabag FK en won eenvoudig met 6-0. Het andere duel in die groep tussen AS Roma en Atlético Madrid bleef doelpuntloos.

Chelsea zat al na een half uur op rozen tegen Qarabag. De Azerbeidzjanen debuteren in de groepsfase van de Champions League, maar konden op Stamford Bridge geen potten breken. Pedro zette Chelsea al na vijf minuten op 1-0. De tweede van Davide Zappacosta was een merkwaardige. Hij wilde voorzetten, maar de bal zeilde pardoes over de verraste Qarabag-keeper.

Doelpuntenregen

Na rust denderde Chelsea voortvarend verder. Via goals van César Azpilicueta, Tiemoué Bakayoko en twee keer Michy Batshuayi stokte de teller uiteindelijk bij 6-0. Het is een evenaring van de grootste zege die Chelsea ooit boekte in het hoofdtoernooi van de Champions League. Tegen NK Maribor werd het in 2014 ook 6-0.

Kevin Strootman in actie tegen Atlético Madrid

Zoveel als er gescoord werd in Londen, zo kaal was de score in Rome. AS Roma, met Kevin Strootman op het middenveld, en Atlético Madrid bleven steken op 0-0. Ondanks het gebrek aan goals was het bij vlagen een aantrekkelijk duel. Atlético kreeg de beste kansen. In de blessuretijd knalde Saúl Ñíguez nog op de paal namens de Madrilenen.

Stand groep C na speelronde 1

# Club Punten Doelsaldo
1. Chelsea 3 6-0
2. Atlético Madrid 1 0-0
3. AS Roma 1 0-0
4. FK Qarabag 0 0-6

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl