3 jaar cel geëist tegen oud-stagiair na overval op sportwinkel

Een 23-jarige man heeft drie jaar celstraf tegen zich horen eisen na een gewapende overval op een sportzaak, waar hij eerder stage liep.

De man kwam vorig jaar november op koopavond met een bivakmuts op zijn hoofd en een vuurwapen in zijn hand de winkel binnen. Maar daar bleek niemand te zijn. "Dat had ik niet verwacht, dus ik liep door naar achteren", vertelde hij in de rechtbank.

Opdonderen

"Daar hoorde ik iemand goedenavond zeggen. Ik schrok, hield mijn arm gestrekt met het wapen op hem gericht. Maar de eigenaar schreeuwde me toe dat ik moest opdonderen. Dat heb ik toen maar gedaan."

De 69-jarige eigenaar herkende in de overvaller zijn voormalige stagiair en bleek niet onder de indruk. Toen de overvaller het op een rennen zette, ging de zoon van de winkeleigenaar erachteraan met een medewerker. Zij wisten hun voormalige collega in de kraag te vatten en droegen hem over aan de politie.

Misselijk

Het Openbaar Ministerie sprak vandaag van een kwalijk feit. "Je probeert mensen te beroven die je tijdens je stage in hun midden opnamen. Misselijk."

Volgens de verdachte had hij geen geld en al drie dagen niet gegeten toen hij de winkel probeerde te overvallen. Hij zei ook spijt te hebben, maar daar geloofde de officier van justitie niets van, schrijft RTV Oost.

Beroving

Twee weken voor de overval in Borne zou de man ook een klasgenoot met geweld hebben beroofd. Het slachtoffer was naar een park in Enschede gelokt met het voorstel samen te gaan gamen.

In plaats van spelletjes te spelen, moest het slachtoffer zijn spelcomputer afgeven. Ook werd hij gedwongen geld te pinnen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak van de 23-jarige Enschedeër.