Guardiola roemt Hollandse School: ik ken jullie door en door

Aangepast

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft op een persconferentie in de Kuip voor het Champions League-duel met Feyenoord zijn respect uitgesproken voor het Nederlandse voetbal.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Guardiola roemt Hollandse School: ik ken jullie door en door

"Tuurlijk hebben wij meer geld en briljante spelers, maar Feyenoord heeft meer titels. De historie telt ook mee", zei de voormalig speler en trainer van Barcelona, waar hij met veel Nederlandse invloeden te maken had.

"Ik ben daar opgegroeid met de Hollandse School. Ik had het geluk om met mijn idool Johan Cruijff te werken en later met Louis van Gaal. Maar ook met spelers als Frank en Ronald de Boer, Ronald Koeman en Patrick Kluivert."

Pep Guardiola zit met een vraagstuk. De Spaanse manager moet beslissen of hij doelman Ederson direct weer onder de lat posteert, vier dagen nadat de Braziliaan het hoog geheven been van Liverpool-aanvaller Sadio Mané vol in zijn gezicht had gekregen.
Een indrukwekkende hoeveelheid hechtingen was nodig om de wond te dichten. Ederson trainde dinsdag met hoofdbescherming.

De zo blessuregevoelige Vincent Kompany ontbreekt vanwege kuitklachten. Voor Yaya Touré is geen plaats in de selectie.

Pep Guardiola en Ronald Koeman maakten deel uit van Johan Cruijffs Dream Team bij Barcelona dat in 1992 de Europa Cup I won Getty Images

Guardiola ging verder: "Ik ken jullie door en door, weet precies hoe jullie spelen en hoeveel kwaliteit jullie hebben. Je gaat mij niet horen zeggen dat City beter is dan Feyenoord. We winnen hier niet zomaar."

Feyenoord-Manchester City is woensdag vanaf 20.45 uur rechtstreeks te volgen op NOS.nl via een liveblog en op NPO Radio 1. Een samenvatting van het duel is te zien in de reguliere televisie-uitzendingen.

STER Reclame